dummy_tekstpic
Activiteiten voor het hele gezin

Het Land van Leeghwater biedt vele mogelijkheden voor een gezellig dagje uit met het gezin. Een fiets- en of wandeltocht met het hele gezin, een bootje huren of breng eens een bezoek aan een van de vele bezoekboerderijen en bedrijven. Minder mooi weer? Ga dan op stap met de De Tijdmachine!

 • Zwerf- en zoektocht Museum In ’t Houten Huis
  Wat is een flensmes, een makelaar, een baardman? Dit zijn een paar vragen uit de museumroute. Voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar die individueel, bijvoorbeeld met hun ouders, het museum bezoeken is er een zwerf- en zoektocht. De tocht voert de kinderen langs de interessantste en mooiste voorwerpen van het museum. Door het beantwoorden van open en meerkeuze vragen ontstaat er een leerzame ontmoeting met het verleden.
 • Zelf schilderen of beeldhouwen bij Nic Jonk
  Met een groep zelf creatief zijn bij Museum- en beeldentuin Nic Jonk.
 • Met de boot door het Land van Leeghwater
  Niets zo leuk als een boottocht met het hele gezin! Vanaf diverse locaties kunt u een kano of (fluister)boot huren, sommige zelfs met picknickmand of neem gerust uw eigen picknickmand mee! Daarnaast zijn er mogelijkheden voor een boottocht met gids. Maar ook met uw eigen boot bent u welkom. Denkt u er wel om dat u vaart door een beschermd, maar kwetsbaar natuur- en stiltegebied!!
 • Bezoek een bezoekboerderij of bedrijf
  Leeghwaterdagen
  Wel eens gedacht aan een bezoek brengen aan een van de vele bezoekboerderijen en andere bedrijven die het Land van Leeghwater rijk is? Zo kun je eens een kijkje nemen bij een geitenmelkerij, een varkenshouderij, een pompoenboerderij, een groentekwekerij, een sneeuwklokjes- en narcissenkwekerij, een leliekwekerij en nog veel meer leuke bedrijven en boerderijen! De bezoeken zijn op afspraak.
  Op de Leeghwaterdagen op de eerste zondag van de maand zijn de deelnemende bedrijven vrij te bezoeken!
 • Kinderfietsroute Land van Leeghwater
  Heb je wel eens een route op de fiets gereden die over de bodem van drooggemalen meren gaat? Niet? Dat en nog veel meer kun je dus gaan zien en doen in het Land van Leeghwater! Zo kun je in de Museummolen zien hoe Jan Adriaanszoon Leeghwater de meren drooglegde en de polders ontstonden. Verder zit de spelroute vol verassingen en spannende en lekkere dingen. Wat dacht je van een zoektocht, een stukje varen, lekkere pannenkoeken eten en een Oudhollands snoepwinkeltje bezoeken? In de sporen van Leeghwater is een kinderfietsroute in het Land van Leeghwater door de Beemster, Graft-De Rijp en Schermer voor kinderen vanaf 10 jaar. De uitgestippelde familie-/spelroute van Leeghwater is ongeveer 10 kilometer lang en maakt onderdeel uit van het bestaande fietsroutenetwerk dat gebruik maakt van knooppunten. Deze knooppunten bieden u de optimale keuze vrijheid om de route zelf samen te stellen. Op elk knooppunt waar routes elkaar kruisen, kunt u informatiepanelen raadplegen om uw verdere route te bepalen.