dummy_tekstpic
Kinderpartijtjes in het Land van Leeghwater

Naast het zelf organiseren van een spannende fiets/speurtocht door het Land van Leeghwater wat makkelijk is samen te stellen aan de hand van het fietsknooppuntenbewegwijzeringssysteem en de vele leuke activiteiten en te bezichtigen bedrijven langs de routes, zoals een varkenshouderij, een geitenboerderij en verschillende andere bezoekboerderijen. Houd er wel rekening mee dat een aantal van de bedrijven alleen open zijn op afspraak! Uiteraard zijn er een ook aantal georganiseerde kinderpartijtjes.

  • Kaasboerderij Zeilzicht
    Wat is pasteuriseren, waarvoor dient een kaasboor en hoe komen die gaatjes nu eigenlijk in de kaas… Dit en nog veel meer kom je te weten wanneer je een bezoek brengt aan Kaasboerderij Zeilzicht. Hier kun je niet alleen een video komen bekijken en een rondleiding krijgen over hoe kaas wordt gemaakt maar het ook zelf maken! Er wordt niet alleen kaas gemaakt maar ook karnemelk, boter en yoghurt.
  • Kinderpartijtjes met Bram en Aagie
    Bram en Aagie biedt diverse arrangementen, ook voor kinderen, op maat. Bijvoorbeeld ontvangst met taart en limonade, lekker roeien of steppen, boerderij- of museumbezoek en natuurlijk oud hollandse snoepwaren uit het kleinste snoepwinkeltje van Nederland.
  • Bloemenpluktuin 't Molenwoidje
    In Schermerhorn is een heuse bloemenpluktuin te vinden waar je een kinderpartijtjes kunt geven. Je gaat dan bijvoorbeeld een vaasje of potje zelf beschilderen en daarna ga je deze vullen met een zelf samengesteld en geplukt boeketje bloemen!