Welkom 
Welkom op de toeristische website van het Land van Leeghwater.
Dit uitzonderlijk mooie gebied is gelegen aan de noordwestzijde van het Nationaal Landschap Laag Holland en ligt direct ten oosten van de stad Alkmaar.

Hier vindt u de beroemde droogmakerijen uit de Gouden Eeuw, zoals De Schermer waar molens al vier eeuwen lang het water wegmalen. En historische dorpen, zoals De Rijp. Haringvisserij en walvisvaart zorgden in de 17e eeuw voor welvaart, prachtige raadshuizen, (pak)huizen en kerken. Het eiland waarop de dorpen zijn gelegen is nu bekend als het waterrijke vogelweidegebied De Eilandspolder. Er zijn prachtige wandelingen en fietstochten te maken over de over oude dijken. De Eilandspolder zelf kent alleen vaarwegen, toegankelijk voor fluisterbootjes, kano's of excursieboten.

Tip! 

Bij het VVV in De Rijp of de Museummolen in Schermerhorn is allerlei informatie te vinden over wandel-, fiets, en vaarmogelijkheden, te bezoeken musea , excursies en meer.

Bezoek ook de Leeghwaterdagen  op de 1e zondag van april t/m september. Diverse ondernemers openen op deze dag hun deuren voor bezoekers.

Reisplanner 
Deze link brengt u naar de nationale reisplanner. Vanuit elke plaats in Nederland zoekt deze planner de snelste weg naar elke locatie in het Land van Leeghwater.

 

Facebook